Dačić: Očekujemo oko pola miliona glasova na izborima

"SPS je posle 29 godina jedna od retkih koje su opstale tako drugo, prošla je kroz reforme i sad se sprema za izbore na kojima očekuje oko pola miliona glasova"

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

11:11

Dačić: Očekujemo oko pola miliona glasova na izborima
FOTO TANJUG/ KOCA SULEJMANOVIC/

To je za Prvu televiziju izjavio predsednik SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Teško je reći koliko će tih pola miliona da znači u procentima, ali naš najbolji rezultat posle 2000. godine je bio petsto i nešto hiljada glasova", rekao je Dačić za TV Prva.

Podsetivši da je SPS na svim parlamentarnim izborima nastupao samostalno, odnosno u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, on je rekao da ne očekuje da bi to što mu mnogi prebacuju da se previse stopio sa Srpskom naprednom strankom uticati na rejting stranke ili njeno jačanje.

Dačić je potvrdio da je sadašnji šef poslaničkog kluba SPS u Skupštini Srbije Djorđe Milićević "veoma ozbiljan knadidat" za potpredsednika stranke, na glasanju Galvnog odbora koje će biti održano u septembru.

"Ne mogu da kažem ko su sve kandidati za tu i ostale funkcije. Stranci je s jedne strane potreban kontinuitet, a s druge promene i bitno je da se sve to izvede bez potresa", kazao je Dačić.

On je istakao da je SPS jedna od retkih stranaka koja je uspela da se reformiše i da izdrži težinu problema kroz koje je prolazila.

"U rukovodstvu stranke sada su ljudi koji nisu zapamtili 1990-te godine, mlada generacija koja je došla tek posle 2000. Vreme nas je nateralo da se reformišemo, da ne prođemo kao dinosaurusi jer dinosaurusi mogu da izumru", naveo je predsednik SPS.

On je rekao da nije siguran da svi pamte period vladavine Slobodana Mioševića kao loš i dodao da nema razloga da gloridfikuje taj period jer je bio na vlasti i posle 2000. godine.

On je istakao da je SPS jedna od retkih stranaka koja ima ideologiju, a da to što drugi govore da ideologija više nije bitna znači da političke stranke danas postoje zbog lidera.

"Svaki političar koji hoće karijeru, napravi političku stranku. Ja nisam išao tom logikom. Mogao sam da pravim političku stranku, ali nisam jer sam hteo da reformišem našu stranku i mi smo opstali i spremamo se za izbore", zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: