Čaba Der priznao ubistvo, varao i sa zaslađivačem kao kokainom?

Plaćeni ubica Čaba Der pred mašarskim sudom prizano je jedno od ubistava u Budimpešti dok je njegov advokat tvrdio da je ubistvo izvršio u samoodbrani.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.07.2019.

17:54

Čaba Der priznao ubistvo, varao i sa zaslađivačem kao kokainom?

Njega više evropskih država traži zbog ubistva, a iz Poljske je nedavno izručen Mađarskoj pred čijim je Apelacionim sudom, kako prenose mađarski mediji, priznao jedno od ubistava izvršeno u Budimpešti.

Mađarska agencija MTI navodi da je Der bio uhapšen 1. marta u Pragu, a mađarskim vlastima predat prošle sedmice, 18. jula.

Čabu Dera, koji ima i sprsko i mađarsko državljanstvo, od Poljske je tražila i Srbija, jer ga beogradsko tužilaštvo sumnjiči za ubistvo Nebojše Markovića u januaru ove godine na Banovom Brdu.

Takođe su ga tražile i Holandije i Španija, zbog ubistava u tim državama.

MTI agencija navodi da je mađarska policija saopštila da se Der sumnjiči za dva ubistva - za ubistvo jednog Hrvata u Amserdamu 30. jula 2018. godine, i jednog preduzetnika u Budimpešti 19. septembra prošle godine.

Na teret mu se stavlja i prevara i druga krivična dela, jer je pokušao da proda zaslađivač jednom mađarskom "preduzetniku" u Budimpešti predstavljajući ga kao kokain. Kada je potencijalni kupac pokušao da pregleda proizvod, Der ga je ubio, prenosi MTI izveštaj policije.

Sud je saopštio da je Der u subotu priznao da je počinio ubistvo u Budimpešti, a da je njegov advokat tvrdio da je Der ubio u samoobrani.

Der je negirao prevaru sa zaslađivačem.

MTI piše da se Der tereti i da je ubio državljanina Hrvatske, pucajući mu u glavu u jednom kafiću u Amsterdamu u julu prošle godine, ali ne navodi da li se o toj optužbi izjašnjavao pred mađarskim sudom.

On ostaje u pritvoru, bez mogućnosti polaganja jemstva.

Uhapšen je u Pragu 1. marta sa lažnim dokumentima, oružjem i opremom za maskiranje.

Srbija Dera traži kao direktnog izvršioca ubistva Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara ove godine, a kao njegovog saučesnika u tom delu sumnjiči Alena Ciglera zvanog Mačka, koji je uhapšen u januaru i nalazi se u pritvoru.

Der je pre godinu i po dana izaššao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: