Micotakis: Dosta unazađivanja

Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je tokom skupštinske debate u grčkom parlamentu novi početak političkog života u Grčkoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

11:02

Micotakis: Dosta unazađivanja
EPA-EFE/Orestis Panagiotou

Kako navodi, Grčka je na izborima 7. jula okončala deceniju ekonomskog, društvenog i kulturnog unazađivanja, prenosi makedonska televizija Sitel.

Micotakis je najavio smanjenje poreza, privatizaciju, smanjenje birokratije, promene u obrazovnom i zdravstenom sistemu, promene u izbornom zakoniku i pružanje mogućnosti Grcima u inostranstvu da glasaju, kao i veću bezbednost za sve građane.

"Istina je jedna. Grci plaćaju manje poreze i ekonomija ide napred. Uz nove investicije i mnogo novih radnih mesta", rekao je Micotakis.

Govoreći o spoljnoj politici nove grčke vlade, Micotakis je rekao da će pokušati da povrati snažnu poziciju Grčke na regionalnom i međunarodnom nivou, te da će pokušati da "ograniči negativne posledice koje su nastale potpisivanjem Prespanskog sporazuma".

O poverenju programu nove grčke vlade grčki poslanici bi trebalo da glasaju večeras do ponoći nakon trodnevne debate u parlamentu te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: