Zaev priznao, građani ljuti: Makedonci su prisvajali svetsku, balkansku i tuđu istoriju

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" da su Makedonci prisvajali svetsku, balkansku i tuđu istoriju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

09:26

Zaev priznao, građani ljuti: Makedonci su prisvajali svetsku, balkansku i tuđu istoriju
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Naš pokušaj da se promeni naša istorija preuzimanjem svetske, balkanske i tuđe, pritom ne vodeći računa kako to utiče na naše susede, doveo je do toga da bukvalno budemo u svađi sa skoro svim susedima. Na taj način su se zatvorili svi procesi u EU i NATO integraciji", rekao je Zaev,.

Ta izjava izazvala je snažne reakcije na društvenim mrežama, a građani Severne Makedonije optužuju svog premijera da je to izjavio kako bi se dodvorio susedima.

Zaev je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" govorio i o tačkama Prespanskog sporazuma koji regulišu status makedonskog jezika i slovenskog porekla makedonskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: