Suđenje Jutki formalno ispočetka 14. avgusta

Beograd -- Suđenje doskorašnjem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, zakazano za 14. avgust.

Izvor: Tanjug
Podeli
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Suđenje će se odvijati pred Osnovnim sudom u Kruševcu, nakon što je prošlog meseca izmešteno iz Osnovnog suda u Brusu.

Suđenje će formalno krenuti iz početka pred novim sudijom, rekao je za Tanjug punomoćik oštećene Marije Lukić u ovom slučaju advokat Borivoje Borović.

Do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića je došlo odlukom Vrhovnog kasacionig suda, a na zahtev sudije iz Brusa. Taj sud je utvdrio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora. Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Hronika

Hapšenja zbog prodaje droge

Kraljevo/Bor -- U Kraljevu je uhapšen M.S. (42), a u Boru U.R. (19) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Hronika sreda 31.07. 11:59 Komentara: 0
strana 1 od 100 idi na stranu