"Prazne priče o uticaju Rusije, sami smo"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su "prazne priče" da je Rusija imala uticaja na pojedine zemlje da povuku priznanje Kosova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.07.2019.

19:09

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Upitan kakvu je ulogu imala Rusija i da li je bilo "trgovanja" bilateralnim sporazumima i ukidanjem viza za zemlje koje su povlačile priznanje on je kazao da je Srbija sve radila sama.

"Mislim da su to prazne priče jer time što vi govorite to vi izražavate sumnju u našu snagu. Verujte niko nam nije pomogao sami smo to radili i sami ćemo to raditi i dalje i ako je neko pomogao ja mu se zahvaljujem. Samo da znam ko je", rekao je Dačić novinarima pre sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije na čijem je čelu.

On je kazao da je i predsednik Rusije Vladimir Putin kada je bio u Srbiji rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je veoma iznenadđn brojem zemalja koji su povukle priznanje te da je to velik uspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: