Dačić: Dijalog u komi VIDEO

Beograd -- Evropa očigledno nije uspela da izdejstvuje da se sprovede Briselski sporazum, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedeljak.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ Zoran Žestić
TANJUG/ Zoran Žestić

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je taj sporazum on potpisao i da Beograd i dalje ostaje pri slovu Briselskog sporazuma. On je istakao i da Priština uopšte ne misli da ga sprovede.

"Videćemo kako će se dalje odvijati situacija. Priština ne misli uopšte da ga sprovede, kuda to vodi i kako će se odraziti na dalji tok dijaloga videćemo, jer trenutno je dijalog u komi, a da li će ga reanimatori oživeti, to se još ne zna", kazao je Dačić.

Dačić ističe da mu je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao da Amerika nema za šta da pritiska Srbiju, jer znaju da krivac nije u Beogradu, nego u Prištini.

"Toliko o Trampovoj administraciji, a kada ste pitali Nensi Peloti, demokratu, pre pet godina, šta je za Kosovo - ona je rekla da je Kosovo za njih završena tema. Time se danas bave službenici trećeg i četvrtog reda, znači navijam za Trampa", kazao je Dačić.

Politika

strana 1 od 136 idi na stranu