Saudijska Arabija "oslobodila" iranski tanker posle pregovora

Iranske vlasti su danas saopštile da je Saudijska Arabija danas "oslobodila" iranski tanker koji je krajem aprila zbog kvara pristao u njenoj luci Džedi.

Izvor: B92

Nedelja, 21.07.2019.

13:35

Saudijska Arabija
Ilustracija: EPA-EFE/A. CARRASCO RAGEL

Tanker "Hepines uan" (Happiness One) je u subotu "oslobođen" posle pregovora, i plovi ka Persijskom zalivu, izjavio je ministar transporta Irana, Mohamed Elsami.

Tanker za sirovu naftu od 160.000 tona, dugačak 330 metara, u Džedi je bio dok mu nije popravljen motor koji se pokvario tokom plovidbe Crvenim morem.

Iran i Saudijska Arabija, rivalske zemlje na dve obale Zaliva, koje se bore za uticaj u regionu, pre tri godine su prekinule diplomatske odnose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: