Žena bombaš samoubica uništila urgentni centar sa sedam kilograma eksploziva

Dera Ismail Kan -- Ženski bombaš samoubica, pripadnica pakistanskih Talibana, raznela se ispred bolnice u Pakistanu.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: EPA-EFE/SAOOD REHMAN
Foto: EPA-EFE/SAOOD REHMAN

Žena se raznela dok su dovozili žrtve ranijeg napada na policiju u kom je ubijeno devet, a ranjeno 30 ljudi.

Policija iz Dera Ismail Kana, grada u kom se dogodio napad, saopštila je da je čovek sa motorcikla otvorio vatru na policiju u stambenoj četvrti i ubio dvoje ljudi.

Žena se zatim raznela bombom na ulazu u bolnicu ubivši još četiri policajca i tri civila koji su došli u posetu rođacima. Među povređenima je osam policajaca, a mnogi su u kritičnom stanju.

Žena je u sedam kilograma eksploziva stavila eksere i čelične kuglice, rekao je lokalni forenzičar.

Eksplozija je uništila urgentni centar koji je morao da se zatvori, a povređeni su prevezeni u vojnu bolnicu, saopštio je zvaničnik iz bolnice.

Pakistanski Talibani preuzeli su odgovornost za napad, ali nisu potvrdili da je napadač bila žena. U velikom broju napada koje je ova grupa izvela u poslednje dve decenije izvršioci u uglavnom bili muškarci.

Pakistanska vojska je proteklih godina sprovela nekoliko velikih operacija protiv pakistanskih Talibana i drugih militanata u oblastima duž granice sa Avganistanom.

Nasilje je se smanjilo, ali militanti još uvek pokazuju svoje prisustvo povremenim napadima koji su uglavnom usmereni na snage bezbednosti i verske manjine.

strana 1 od 492 idi na stranu