Milošević: Šta god rekao, biću državni neprijatelj

Svaka moja izjava će biti vagana i šta god rekao biću državni neprijatelj iako to nisam, ali ja sam na to spreman, rekao je novi predsednik SNV Boris Milošević.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.07.2019.

13:21

Milošević: Šta god rekao, biću državni neprijatelj
Ilustacija: Depositphotos/Vepar5

"Hoću li imati snage kao profesor (Milorad) Pupovac, vreme će pokazati", izjavio je predsednik Srpskog narodnog veća za "Politiku".

Kako navodi list, ovaj 42-godišnji pravnik iz Šibenika nedavno je izabran za čelnika najvažnije srpske organizacije u Hrvatskoj, čiji je jedan od osnivača pre 22 godine i jedini dosadašnji predsednik bio Milorad Pupovac.

Prema njegovim rečima, problemi Srba u Hrvatskoj se ne rešavaju, a jedini način da se to prevaziđe je da se kroz dijalog, prvenstveno s vladom, dođe do rešenja.

Srbi u Hrvatsku nisu došli juče i oni su asimilovani deo društva, odnosno, kako kaže Milošević, integralni deo društva, ali isto tako njihova stigmatizacije je toliko učestala da je postala sastavni deo života.

"Jednostavno, toliko je to ušlo u pore društva da više niko ne reaguje, odnosno ima veoma malo reakcije. Niko se ne čudi kada osvane "ubij Srbina", kaže novi predsednik SNV.

Milošević smatra da Srbi u Hrvatskoj nisu dovoljno aktivni u svojoj zajednici, u bilo kom obliku i jednostavno se utope u većinski narod i misle da je tako lakše živeti.

"Prvenstveno želimo da očuvamo postojeće programe koji su se pokazali dobrim, da ih možda osvežimo i ojačamo. Druga stvar je da ojačamo saradnju naše centrale sa organima na terenu koji su slabi, odnosno nisu dovoljno jaki, i da mi u Zagrebu i oni na terenu budemo kao jedno telo, da napravimo reorganizaciju svog rada i strukture, da se jače uključimo u projekte koje finansiraju evropski fondovi", kaže Milošević.

Kako je naveo, to je način da se privuku mladi i da se što više uključe u zajednicu i u lokalne ogranke SNV, ali i na nacionalnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: