Sputnjik: Američki špijunski avion nad Venecuelom

Ministarstvo odbrane Venecuele saopštilo je da je iznad teritorije zemlje primećen američki avion za radioelektronsko obaveštavanje, piše "Sputnjik".

Izvor: Sputnjik

Subota, 20.07.2019.

23:45

Sputnjik: Američki špijunski avion nad Venecuelom
Ilustracija: Depositphotos/illuminati

„Oružane snage saopštile su da je 19. jula 2019. u 9-52 (15.52 po srednjoevropskom vremenu) komanda vazduhoplovnih snaga primetila avion koji se kretao sa severozapada Karipskog mora prema Majketiji (blizu Karakasa). Izdato je naređenje za slanje aviona presretača kako bi se utvrdilo poreklo aviona“, navodi se u saopštenju.

„U 11.33 (17.33 po srednjoevropskom vremenu) vizuelno je utvrđeno da se radi o avionu EP-3E (za radarsko izviđanje) koji pripada Sjedinjenim Američkim Državama. Pokušaji da se kontaktira nisu bili uspešni... Avion je promenio maršrutu i praćen je do 11.43 (17.43 po srednjoevropskom vremenu)”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se ističe da ovo nije prvi slučaj narušavanja vazdzpbig prostora Venecuele i da se može smatrati ozbiljnom spoljnom pretnjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: