Protest u Moskvi zbog zabrane kandidovanja opoziciji

Oko 12.000 ljudi protestovalo je u centru Moskve zbog zabrane kandidovanja opozicionih predstavnika za izbore za rusku Dumu.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.07.2019.

16:30

Protest u Moskvi zbog zabrane kandidovanja opoziciji
Foto: Tanjug/AP/Pavel Golovkin

Policija i ruska Nacionalna garda su na licu mesta i obezbeđuju grad, saopšteno je iz ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi TAS S.

Rusko Ministarstvo demantovalo je medijske navode da policajci opstruiraju demonstrante.

Rojters podseća da su ruski izborni zvaničnici izdali zabranu kandidovanja za oko 30 kandidata, uglavnom opozicionih, a kao razlog se navodi da su nisu prikupili dovoljno "ispravnih potpisa" za kandidaturu.

Isključeni kandidati, međutim, kažu da su prikupili dovoljan broj potpisa, ali da im je zabranjeno da se kandiduju kako ne bi doveli u pitanje kontrolu onih koji su lojalni predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u Dumi.

Protest je predvodio najistaknutiji kritičar Kremlja, Aleksej Navaljni, koji je zahtevao da vlast dopusti opozicionim kandidatima da učestvuju na izborima zakazanim za 8. septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: