Maduro: Ucena EU

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro ocenio je kao "ucenu" pretnju EU novim sankcijama ukoliko pregovori između vlasti i opozicije te zemlje ne urode plodom.

Izvor: B92

Subota, 20.07.2019.

13:37

Maduro: Ucena EU
EPA-EFE/Miguel Gutierrez

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je ove nedelje da će EU "proširiti sankcije" protiv vlasti u Venecueli ukoliko se pregovori završe bez ijednog konkretnog rezultata.

"Federika Mogerini želi da ucenjuje dijalog. Smatram da je njena izjava zlonamerna i apsurdna", rekao je sinoć Maduro i dodao da Venecuela ne prihvata pritiske i ucene.

Prema njegovim rečima, Venecuela je uspela da se odupre ucenama iz EU i SAD.

Američko Ministarstvo finansija sa svoje strane je saopštilo da je uvelo sankcije protiv četvorice oficira vojno-obaveštajne službe Venecuele posle smrti jednog vojnika koji je uhapšen zbog navodnog učešća u pokušaju državnog udara.

Venecuela već mesecima prolazi kroz duboku političku krizu zbog borbe predsednika Nikolasa Madura i lidera opozicije Huana Gvaida koji se sam proglasio za prelaznog predsednika države i kojeg je priznalo 50-ak zemalja, među kojima SAD.

Zemlju pogađa i ozbiljna ekonomska kriza koja je dodatno pogoršana američkim finansijskim sankcijama uvedenim u pokušaju skidanja Madura s vlasti. U Venecueli je nestašica osnovnih namirnica i lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: