Veselji: Izbori neizbežni, DPK spremna za izbore

Lider DPK Kadri Veselji izjavio je da su prevremeni parlamentarni izbori neizbežni i da je DPK spremna za izbore kad god budu zakazani.

Izvor: Beta

Subota, 20.07.2019.

20:20

Veselji: Izbori neizbežni, DPK spremna za izbore
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

On je na konferenciji za novinare nakon povratka iz zvanične posete SAD rekao da sada treba sesti i razgovarati o vremenu održavanja izbora.

Rekao je da je ostavka premijera Ramuša Haradinaja bila lična odluka i da o tome nisu ranije obavešteni.

"Odluka bivšeg premijera da podnese ostavku je lična odluka i kao takvu smo je primili, uprkos činjenici da nismo dobili nikakvo prethodno obaveštenje ili bili konsultovani. Vanredni izbori su neizbežni. Demokratska partija Kosova je spremna za izbore, kad god budu zakazani. Ono o čemu se sada može razgovarati je samo vreme kada treba da se održe", kazao je Veselji.

On je rekao da će o tome u skladu s Ustavom i zakonima na snazi imati i konsultacije sa dosadašnjim koalicionim partnerima i sa drugim političkim strankama.

Lider DPK je rekao da gradjani imaju puno poverenje da su država, suverenitet i integritet nedodirljivi.

Govoreći o pozivima borcima OVK iz Specijalnog suda, koji i dalje mogu dolaziti, Veselji je rekao da "ne treba dozvoliti da izazovu zabunu i neizvesnost kod građana".

"Naše uverenje u pravičnost i čistoću rata Oslobodilačke vojske Kosova je nepokolebljivo, kao i naše uverenje da će oslobodioci izaći čistog obraza na kraju ovog izazova", rekao je Veselji na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: