Grubješić: Ostavka Haradinaja može da zakomplikuje, na potezu Tači

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić kaže da ostavka Haradinaja može da otvori prostor za dalji dijalog, ali i zakomplikuje stvari.

Izvor: B92

Subota, 20.07.2019.

13:57

Grubješić: Ostavka Haradinaja može da zakomplikuje, na potezu Tači
Ilustracija: EPA/Kushtrim Ternava

Može da dođe do komplikacije jer je pitanje da li će Hašim Tači ići na rekonstrukciju vlade ili na prevremene izbore.

"Ne treba zaboraviti da Haradinaj ide kao osumnjičeni i da je je već dva puta išao u Hag i bio oslobođen", rekla je Grubješićeva za RTS.

Ukoliko su u Specijalnom sudu pronašli nove dokaze to je druga priča, to ćemo videti u danima koji slede, kaže ona i dodaje da je Haradinaj bio oslobođen zbog nedostatka dokaza i svedoka koji su nestali u čitavom procesu.

Govoreći o tome koliki je pritisak evropskih zemalja, Grubješićeva kaže da to nisu samo evropske zemlje, nego i međunarodna zajednica.

"Sigurno su i SAD odigrale veliku ulogu, Kadri Veselji je u Vašingtonu, a pre nekoliko dana je poslao poruku da bi takse trebalo suspendovati", ističe Grubješićeva.

Prema njenim rečma, više međunarodnih faktora je uticalo na odlazak Haradinaja u Hag.

"Ova odluka može da otvori prostor za nastavak dijaloga, ali može da zakomplikuje stvari, jer je pitanje da li će Tači ići na rekonstrukciju vlade ili na prevremene izbore", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: