Kolone na granicama, i u oba smera zakrčeno vozilima

Na GP Horgoš putnici u subotu pre podne čekaju od 45 do 60 minuta. Pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u Srbiju očekuje se i u narednim danima.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 20.07.2019.

11:01

Kolone na granicama, i u oba smera zakrčeno vozilima
Ilustacija: Deposit/bradatata

"Od jutros je pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u Srbiju. Vozačima je na raspolaganju sedam saobraćajnih traka, a čekanje je od 45 do 60 minuta", kaže zamenik komandira granične policije Horgoš Dragan Subotički.

On savetuje vozačima da, ukoliko su u mogućnosti, koriste manje, alternativne prelaze, kao što su Bajmok, Đala, Bački Vinogradi, kako bi izbegli gužvu.

"Očekujemo da i tokom sutrašnjeg dana, kao i u naredne nedelje, u određenim intervalima, saobraćaj bude jačeg intenziteta, zato vozačima savetuju da koriste alternativne pravce", kaže Subotički.

Na kamerama AMSS-a mogu se videti duge kolone i na i ulazu i izlazu Srbije iz Mađarske. Putnička vozila nanizala su se na GP Gradina - na ulazu u Srbiju iz Bugarske putničkih automobila kojih čekaju je više u tri trake koje rade, a na izlazu ka Bugarskoj je daleko bolje, sa svega dva do tri vozila u redu sa više otvorenih traka.

Ipak, najteže je vozačima, kako prikazuje oko kamere ne samo na severu, već i na jugu zemlje, jer u oba smera na graničnom prelazu Preševo sa Severnom Makedonijom čekaju u kolonama kojima se u kadru ne vidi kraj.

Na Batrovcima je trenutno najbolja situacija u oba smera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: