Angela o mandatu i drhtanju: Mogu ja to

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da je spremna da nastavi da radi kao kancelar, nakon napada drhtavice koje je imala tri puta, i da će završiti mandat.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

11:50

Angela o mandatu i drhtanju: Mogu ja to
Tanjug/AP Photo/Kamil Zihnioglu

"Mogu da obavljam ovu ulogu. Kao osoba, imam jak lični interes za moje zdravlje i kao što sam rekla, 2021. godina je godina završetka mog političkog rada. Ali nadam se da će biti života i posle politike", rekla je Merkel, prenosi Rojters.

Upitana kako se oseća, ona je rekla da je dobro.

Podetimo, svet je obišao snimak nemačke kancelarke kako se trese dok stoji na konferenciji za medije 18. juna, pored ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. To je bio prvi slučaj drhtavice.

Obješnjenje Angele Merkel je tada bilo da se tresla zbog veoma velike vrućine. ALi, svega sedam dana kasnije dogodio se i sledeći slučaj drhtavice. Pored nje tada je stajao nemački predsednik.

Treći put Merkelova je imala drhtavicu tokom razgovora sa finskom premijerkom u Berlinu. Od tada za Anglelu Merkel i njene sagovornike pre novinarima iznose se stolice. Za svaki slučaj.

Ako pak pitate Nemce šta oni misle - oni kažu da je zdravlje nemačke kancelarke njena privatna stvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: