Prošao Dodikov veto: Republika Srpska proglasila Pelješki most svojim interesom

Parlament Republike Srpske podržao je sinoć veto na odluku Predsedništva BiH, kojom se pokušala zaustaviti gradnja Pelješkog mosta.

Izvor: index.hr

Petak, 19.07.2019.

08:54

Prošao Dodikov veto: Republika Srpska proglasila Pelješki most svojim interesom
Tanjug, Sava Radovanoviæ

U kasnim večernjim satima nakon celodnevne sednice Narodne skupštine RS, 60 od ukupno 83 poslanika, glasalo je u prilog veta koji je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uložio na odluku koju su ranije ove sedmice doneli njegov hrvatski i bošnjački kolega u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Tako je Parlament RS dvotrećinskom većinom odlučio da bi pokretanje spora s Hrvatskom oko Pelješkog mosta bilo štetno za vitalni interes Republike Srpske, preneo je Index.hr.

Nakon glasanja u parlamentu RS trajno je blokirano stupanje na snagu odluke kojom se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju Pelješkog mosta dok se ne postigne dogovor o međudržavnoj granici na moru kod Neumskog zaliva.

Glasanju je prethodila višesatna rasprava u kojoj Dodik i poslanici opozicije nisu birali reči kako bi se uzajamno vređali optužujući se za izdaju nacionalnih interesa i kriminal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: