Crna Gora traži izručenje vođe "škaljaraca"

Crnogorske vlasti uputile su zahtev Srbiji za izručenje Kotoranina Jovana Vukotića (38), jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana, piše Pobjeda.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

09:03

Crna Gora traži izručenje vođe
Ilustracija: Depositphotos/ Stevanoviæ Igor

Vukotić je u zatvoru u Srbiji jer je osuđen zbog falsifikovanja isprava na 15 meseci zatvora, a Crna Gora ga potražuje zbog tri istrage, u dve se sumnjiči za pokušaj ubistva, a u jednoj za utaju poreza.

Za Kotoraninom su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu poternicu i očekuju da bude izručen vlastima nakon što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji.

Jovan Vukotić prema evidenciji bezbednosnog sektora sa sugradjaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan. Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiju.

Zbog tog dela je u Srbiji pravosnažno osudjen na zatvorsku kaznu od 15 meseci. Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takodje člana suparničke grupe.

Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: