"Kraljica tuzlanske mafije" uhapšena na srpskoj granici FOTO

Posle bekstva iz zatvora, Margareta Hadžić Marga pokušala je da prebegne iz BiH. Za njom bila raspisana poternica jer se nije vratila na izdržavanje kazne.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

07:41

EPA-EFE Sascha Steinbach

Kako pišu "Novosti" Margareta Hadžić Marga (55), nezvanična "kraljica tuzlanske mafije", za kojom se tragalo zbog bekstva iz zatvora, uhapšena je u četvrtak na granici sa Srbijom.

Ona je uhapšena kada je pokušala da pobegne iz BiH, i to na osnovu poternice koja je za njom raspisana, nakon što je nedavno puštena na vikend iz zatvora u koji se više nije vratila i gde je izdržavala trogodišnju kaznu na koju je osuđena kao organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika.

Posle hapšenja, Marga je zadržana u pritvoru u Srbiji i biće pokrenut postupak njene ekstradicije. Reč je o ženi sa bogatim kriminalnim dosijeom, koja je više puta osuđivana na višegodišnje zatvorske kazne, zbog čega je u medijima i prozvana "kraljicom tuzlanske mafije".

Osuđena je na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajaca MUP Tuzlanskog kantona Mladena Divkovića i Dražena Vujanovića, nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima. Policajce je ranila u aprilu 2012. hicima iz pištolja, kada su, po nalogu suda, došli da pretresu njenu kuće. U razmeni vatre s policijom i sama je ranjena u ruku. Pored toga, Marga se dovodila u vezu sa više teških krivičnih dela, a 2003. je osuđena i zbog lažnog svedočenja.

Bila je akter nekoliko pucnjava, a našla se i u središtu seksualne afere koja je pre desetak godina potresala Pravni fakultet u Tuzli. Više studentkinja tada je svedočilo da su, u zamenu za prolazne ocene, imale seksualne odnose s pojedinim profesorima. Neke su tvrdile da su ispitna pitanja kupovale za 1.000 i 2.000 maraka, a kao posrednik u kupovini i podvođenju sumnjičila se Marga.

Poznata je i kao glavni svedok u postupku protiv zločinačke organizacije Ferida Okića, koji je osuđen na 26 godina zatvora zbog reketiranja, iznuda, prevara, trgovine drogom, pucnjava, pretnji i navođenje na prostituciju. O njenim vezama sa tuzlanskim podzemljem, ali i pravosuđem i policijom, svojevremeno je javno progovorila i njena ćerka Jelena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: