Krivična prijava protiv medicinske sestre iz Zvečanske zbog zlostavljanja i mučenja

Beogradska policija je, saslušala Đ. A. (23), zaposlenu u Zvečanskoj, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.07.2019.

14:04

Krivična prijava protiv medicinske sestre iz Zvečanske zbog zlostavljanja i mučenja
Ilustracija: Deposit photos/vilevi

Nakon saslušanja u policiji po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv nje je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično delo.

Sumnja se da je Đ. A, koja radi u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska", krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima te ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara.

Ranije u petak, zaštitnik građana je saopštio da je pokrenuo je postupak kontrole rada Zvečanska, posle informacije i video snimka nasilja zaposlene u Centru nad maloletnim detetom, koji su objavljeni u medijima.

Direktor Zvečanske Zoran Milačić doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka medicinske sestre Đ.A. nakon anonimne prijave da se neadekvatno ponašala prema deci.

Na društvenim mrežama i u medijima u četvrtak se pojavio snimak na kojem se vidi da medicinska ulazi u sobu sa bebama i drži telefon u rukama, iako to nije dozvoljeno.

Dete drži neprikladno, za jednu ruku, i gotovo ga baca u krevetac.

Zatim se na snimku vidi kako telefonom snima drugu bebu, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radi nešto na mobilnom telefonu.

Direktor Zvečanske je o slučaju informisao resornog ministra Zorana đorđevića, koji je poručio da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: