Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole u Zvečanskoj

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, u Zvečanskoj ulici, nakon snimka jedne radnice.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.07.2019.

12:42

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole u Zvečanskoj
Sopotniccy/Depositphotos/Ilustracija

Naime, na video- snimku postavljenom na društvenim mrežama, medicinska sestra u toj ustanovi na nasilan način po stupala je sa maloletnim detetom. Snimak je objavljen i u medijima.

Rukovodiocu ustanove dat je rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima slučaja i da Zaštitniku građana dostavi dokumentaciju, navodi se u saopštenju Ombudsmana.

Po završetku postupka, Zaštitnik građana će saopštiti saznanja o utvrđenim činjenicama i okolnostima u slučaju koji je snažno uznemirio javnost. Ombudsman je još jednom ukazao na obavezu nadležnih i društva da se posvete zaštiti najmlađih i potpunom iskorenjivanju svih oblika nasilja nad njima, pre svega u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem i zaštitom dece.

Direktor Zvečanske Zoran Milačić doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka medicinske sestre Đ.A. nakon anonimne prijave da se neadekvatno ponašala prema deci.

Na društvenim mrežama i u medijima juče se pojavio snimak na kojem se vidi da medicinska ulazi u sobu sa bebama i drži telefon u rukama, iako to nije dozvoljeno.
Dete drži neprikladno, za jednu ruku, i gotovo ga baca u krevetac.

Zatim se na snimku vidi kako telefonom snima drugu bebu, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radi nešto na mobilnom telefonu.

Direktor Zvečanske je o slučaju informisao resornog ministra Zorana Đorđevića, koji je poručio da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: