Vulin: Vučić očekuje da NATO uvek bude dostupan našoj vojsci

Beograd -- Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da na sastanku sa generalom Todom Voltersom, glavnokomandujućem NATO u Evropi, nije bilo reči ni o kakvoj crvenoj liniji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ IA
Ilustracija: Depositphotos/ IA

Vulin je to izjavio za RTS, nakon pitanja da li je na sastanku Voltersa i predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića bilo reči o hitnoj vezi sa KFOR-om.

Nismo razgovarali o uspostavljanju nekakve nove linije, već je predsednik Vučić, koji je vrlo iskren, otvoren i svakom u lice kaže istinu, samo rekao da kada je bila kriza na prostoru KiM generalu Mojsiloviću i našoj državi se niko iz KFOR-a nije javio", naveo je Vulin.

Vučić je Voltersu rekao da "očekuje da oni budu uvek dostupni za nas, za našu vojsku, da znamo šta se dešava i da vi znate šta mi i kako mislimo", preneo je Vulin i dodao da se Volters apsolutno saglasio sa tim.

"Nikakvo uspostavljanje nekakvih linija, već je predsednik Vučić jasno i glasno tražio, sa čime se general Volters složio - javite se, dajte nam informaciju ili primite informaciju od nas", izjavio je Vulin.

Politika

strana 1 od 136 idi na stranu