Indijski ratni brodovi pratiće trgovačke na duže staze

Indijski ratni brodovi koji prate trgovačke brodove u Persijskom zalivu ostaće prisutni na duže staze, rekli su zvaničnici, preneo je Rojters.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2019.

18:10

Indijski ratni brodovi pratiće trgovačke na duže staze
Ilustracija: EPA-EFE/A.CARRASCO RAGEL

Mera će ostati na snazi s obzirom da se tenzije između Irana i zapadnih sila povećavaju.

Ali ova dva broda, koje podržava avion za nadzor, neće biti deo vojne koalicije koju SAD okupljaju kako bi zaštitile vode u blizini Irana, u blizini Ormuškog moreuza, preko kojeg se kreće petina nafte na svetu, rekla su dva neimenovana zvaničnika.

Od juna, nakon napada na tankere za koje su SAD okrivile Iran, što Teheran poriče, brodovi indijske mornarice su pratili plovila pod indijskom zastavom u Persijskom i u Omanski zalivu.

"Ovo se neće zaustaviti, situacija je takva kakva je, mi ćemo biti tamo i u doglednoj budućnosti", rekao je neimenovani zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: