Zapaljen poznati japanski studio pun ljudi, porastao broj žrtava VIDEO

Broj žrtava podmetnutog požara u poznatom japanskom studiju za animaciju raste. Prema najnovijim informacijama, živote je izgubilo 33 ljudi.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2019.

07:39

Zapaljen poznati japanski studio pun ljudi, porastao broj žrtava VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/Kesu01

Ranije je saopšteno da je 23 osobe poginulo 36 osoba povređeno, od kojih 10 kritično.

Osumnjičeni je brzo uhapšen, javlja Raša tudej. Sumnja se da je on prolio benzin u zgradi studija "Kjoto animejšn" i potom ga zapalio.

Kako je saopštila policija, on se nalazi među povređenima.

Sve što je saopšteno u vezi njega je da ima 41 godinu i da je u bolnici. Na društvenim mrežama postavljeni su snimci požara, na kojima se vidi i da je studio za animaciju pretrpeo veliku štetu.

Ovo je najsmrtonosniji ovakav slučaj od požara 2001. godine u kojem je poginulo 44 osobe u zabavnom okrugu Kabukičo u Tokiju. U trenutku izbijanja i širenja plamena zgrada je bila puna ljudi. Najpre je javljeno da je stradala najmanje jedna osoba, potom je broj žrtava porastao na 12, a sada na 23. Takođe, 35 ljudi je povređeno, od kojih je desetoro zadobilo ozbiljne povrede i nalaze se u kritičnom stanju.

Lokalni mediji navode da je u plamenu stradalo nekoliko ljudi, a lokalni zvaničnici pominju jedan smrtni slučaj.

Osim toga, policija je saopštila i da je na licu mesta zatekla i "veću količinu hladnog oružja", a lokalni mediji navode da je nađeno pet noževa čija je oštrica velika kao mačeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: