"Nema zabrane ulaska za Bećkovića i druge srpske intelektualce"

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je u skupštini da na graničnim prelazima ne postoji mera zabrane ulaska za srpske intelektualce.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.07.2019.

17:31

Ilustracija: Depositphotos/Mehaniq

Nuhodžić je istakao da, u konkretnom slučaju, ne postoji mera zabrane ulaska srpskim državljanima Matiji Bećkoviću, Dejanu Miroviću, Aleksandru Rakoviću i Čedomiru Antiću.

"Vlada je 4. novembra saopštila da nisu postojali nikakvi tajni spiskovi nepoželjnih osoba, već da nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procenjuju kako bi lica svojim delovanjem mogla da ugrozei zaštićene vrednosti u interesu Crne Gore i njenih građana", rekao je Nuhodžić, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića.

Kako prenosi RTCG, on je dodao da je od početka ove godine Agencija za nacionalnu bezbednost dala negativnu procenu s aspekta bezbednosti za jednu osobu, ali da je ponovnim bezbednosnim proverama utvrđeno da, usled promenjenih okolnosti više ne postoje razlozi za zabranu ulaska tog lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: