Uhapšen 65-godišnjak zbog lažne dojave o bombi u avionu

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu policija je identifikovala i uhapsila muškarca koji je jutros izazvao pometnju na aerodromu Nikola Tesla.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.07.2019.

13:09

Uhapšen 65-godišnjak zbog lažne dojave o bombi u avionu
Foto: EPA-EFE/STR

On je uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt.

Uhapšen je Zoran N. (65) koji je iz tuđeg stana i sa tuđeg telefona uputio lažnu dojavu.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden tužilaštvu na saslušanje, precizirao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Nakon anonimne dojave, pripadnici MUP-a su, jutros obavili kontradiverzioni pregled i utvrdili da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi.

Pripadnici MUP-a su, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdili da je dojava o bombi u "Lufthanzinom" avionu bila lažna.

Policija je tokom dana intenzivno radila na identifikaciji osobe koja je jutros oko šest sati pozvala Aerdorom "Nikola Tesla" i uputila lažnu dojavu o bombi u avionu koji je jutros trebalo da poleti sa aerodroma "Nikola Tesla" za Frankfurt.

Nakon što je nepoznata osoba jutros pozvala Aerodrom "Nikola Tesla" prijavila da je u avionu za Franfurt postavljena bomba, iz aviona nemačke kompanije "Lufthanza" evakuisano je 130 putnika i pet članova posade.

U međuvremeni su putnici vraćeni u avion koji je odleteo put željene destinacije.

Na lice mesta odmah su bile upućene sve raspoložive snage i pripadnici kontradiverzionih ekipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: