Pao sportski avion kod Zrenjanina, poginuo pilot

Sportski avion pao je jutros prilikom akrobacija u blizini aerodroma Ečka, jedan kilometar prema Lukićevu, a u tom udesu stradao je pilot.

Izvor: Tanjug, Prva

Četvrtak, 18.07.2019.

09:40

Pao sportski avion kod Zrenjanina, poginuo pilot
screenshot/Prva TV

Policija je saopštila da je stradao V.B., a mediji su preneli da je reč o predsedniku Aerokluba Zrenjanin.

Inspektori Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju krenuli obavii su uviđaj, kazao je ranije za Tanjug direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović.

Naveo je da je avion "zlin 526F" pao u 8.30 u reonu aerodroma Ečka. Rekao je da će istraga ići u dva pravca, jednu istragu će voditi istražni organi tužilaštva, a drugu Centar za istraživanje nesreća. "Definitivno se radi o udesu, a ne o nezgodi", navodi Petrović.

U zrenjaninskoj policiji za Tanjug kažu da je pad aviona prijavljen policiji malo pre 9 sati, a da je trenutno na licu mesta ekipa Hitne pomoći.

Pink je preneo da je pao sportski avion kojim je upravljao pilot V.B. (47), inače predsednik Aerokluba Zrenjanin, koji je izvodio akrobatski let. Avion je iznenada pao i prednjim delom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra, preneo je Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: