Promenljivo oblačno, i sunce i kiša, do 31 stepen

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, ujutro i pre podne na severu s kratkotrajnom kišom.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/vencav
Ilustracija: Depositphotos/vencav

Posle podne i uveče očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i u centralnim i južnim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od 10 do 19 stepeni Celzijusa, a najviša od 28 do 31 stepen.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima. Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura biće oko 19 °C, a najviša oko 29 stepeni.

U Srbiji će se narednih sedam dana u većini mesta zadržati suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Do ponedeljka biće toplije sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 30 do 34 stepena Celzijusa.

Kratkotrajni pad temperature za oko pet stepeni Celzijusa očekuje se u utorak i sredu, a od četvrtka temperatura će ponovo biti u porastu.

U planinskim predelima, uglavnom na jugu i istoku Srbije, lokalni popodnevni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u subotu, 20. jula, a zatim od utorka do nedelje, dok je u Vojvodini prolazna kiša moguća u ponedeljak posle podne.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za Srbiju, za petak, 19. jul 2019:

Relativno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje bolesnicima sa srčanim i respiratornim tegobama.

Razno

Na današnji dan, 1. avgust

10. p.n.e. - Rođen je rimski car i istoričar Klaudije, koji je 41. godine nasledio Kaligulu. Tokom njegove vladavine južna Engleska je postala rimska provincija,

Razno četvrtak 1.08. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 31. jul

1498 - Španski moreplovac Kristofer Kolumbo (Cristoforo Colombo) je na trećem putovanju u "Novi svet" otkrio ostrvo koje je nazvao Trinidad. 1556 - Umro

Razno sreda 31.07. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 30. jul

1419 - Husiti, sledbenici pogubljenog češkog verskog reformatora Jana Husa, isprovocirani bacanjem kamenja na njihovu procesiju, upali su u Gradsku većnicu u Pragu i

Razno utorak 30.07. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 32 idi na stranu