"Ne želim da tržište dam državi koja ne priznaje Kosovo"

Ramuš Haradinaj je izjavio da nedostatak jedinstva kosovskih političkih lidera čini Srbiju jačom i hrabrijom, a slabi Kosovo.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2019.

20:05

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Komentarišući jučerašnju izjavu Kadrija Veseljija, koji je rekao da se zalaže za suspenziju sto odsto uvećanih taksi na proizvode iz centalne Srbije, Haradinaj je ponovio da neće odustati od svog stava da ta mera treba da ostane i da ne želi da, kako kaže, "tržište Kosova daje državi koja negira njegovo postojanje".

"Mislim da je pristup Veseljija i (Hašima) Tačija i onih koji su oslabili Kosovo u meri u kojoj su ga oslabili, pogrešan jer su nas doveli u situaciju da nas Srbija danas ucenjuje da bismo se vratili u dijalog", reka je Haradinaj, prenela je Koha.

Kosovo su, kaže, u situaciju u kojoj je sada doveli oni koji su, kako je rekao, "vodili zemlju".

"Ti ljudi su zemlju doveli tu gde je sada, ali su se stvari promenile i ja ne prihvatam uslovljavanje Srbije da bismo se vratili u dijalog. Ja ne želim da tržište dam državi koja ne priznaje Kosovo", rekao je Haradinaj objašnjavajući, kako kaže, suštinsku razliku u pristupu politici koju vode Tači i Veselji u odnosu na onu koju vodi on.

Govoreći o odnosu sa SAD, Haradinaj je rekao da Priština sa Amerikom razgovara kao sa porodicom, ali, dodao je, porodici treba ponekad pokazati gde boli.

On smatra i da je zahtev za supsenziju taksi na prizvode iz centralne Srbije nepravedan i da nedostatak jedinstva među prištinskim političkim liderima povećava razliku u stavovima Prištine i SAD u vezi sa tim pitanjem, ali i da razmimoilaženje u stavovima prištinskih lidera čine Srbiju jačom i hrabrijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: