Požar na Zrću podmetnut?

Novalja -- Gradonačelnik Novalje na Pagu Ante Dabo izjavio je kako sve upućuje na to da je požar na plaži Zrće podmetnut, kao i da je na policiji da sve to istraži.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/antiksu
Ilustracija: Depositphotos/antiksu

"Mogu reći za javnost da je sat i po pre izbijanja ovog požara gorelo Reciklažno dvorište Metis u Poduzetničkoj zoni, na jugoistočnoj strani grada, a kad su to vatrogasci ugasili, planulo je na Zrću. Verujem da je reč o piromanima koji su hteli da naprave tragediju u uslovima jakog vetra", rekao je Dabo, prenosi portal Index.

Požar na popularnoj plaži Zrće na ostrvu Pag izbio je oko jedan sat posle ponoći u utorak, zbog čega su hiljade posetilaca te plaže evakuisani.

Dabo je dodao i da je samo zbog dobrog i koordinisanog rada svih interventnih službi izbegnuto stradanje ljudi i moguća velika materijalna šteta.

"Osim guste borove šume, što je velika šteta, drugo ništa nije uništeno, a tako velik požar uz vrlo jaku buru mogao je da predje u katastrofalan požar", rekao je Dabo. Portparolka policije Maja Brozičević rekla je da je uvidjaj obavljen popodne jer su se za to stvorili uslovi, pošto otvorenog plamena više nije bilo.

Kako se navodi, policija za sada nema snimke pa utvrdjuje na druge načine ko je otvorenim plamenom izazvao vatru, koja se, uz jak vetar, proširila na borovu šumu Zrće.

Region

strana 1 od 165 idi na stranu