Alarm: Srbija u crvenom

Letnje temperature polako se vraćaju u Srbiju. Do kraja ove sedmice temperatura će polako rasti iz dana u dan. Krajem meseca "pakao". Crveni meteoalarm.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

07:42

Alarm: Srbija u crvenom
Screenshot/RHMZ

Prema izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, odnosno do 24. jula, u četvrtak će u većini mesta biti pretežno sunčano. Uveče i tokom noći, na severu uz povećanje oblačnosti, a ponegde je moguća kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U petak i subotu promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a od nedelje pretežno sunčano i toplije.

Prema aktuelnim podacima servisa "Akjuveder", već od subote očekuju se temperature od preko 30 stepeni. Takvo toplo vreme trebalo bi da se nastavi i narednih dana, odnosno do kraja jula za kada "Akjuveder" najavljuje i upozorenje na veoma visoke temperature, jer se očekuje da će se živa na termometru popeti i na 36 stepeni.

Već danas je upaljen crveni meteoalarm za visok nivo UV zračenja, koji iznosi 8 i važi za većinu gradova Srbije. takav, visok nivo UV zračenja zadržaže se i u naredna dva dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: