"Srbija spremna da se odmah vrati za pregovarački sto"

Žitorađa -- Srbija je bukvalno spremna da se odmah vrati za pregovarački sto i nastavi dijalog sa Prištinom, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/Andrej Cukic
Foto: EPA-EFE/Andrej Cukic

Ona je dodala i da se nada da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promene svoje odluke da bi to moglo da se dogodi.

"Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na KiM, da ljudi nastave da žive mirno", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Žitorađi.

Navela je da je na teritoriji KiM rađeno istraživanje koje je pokazalo da 91 odsto građana na toj teritoriji ne žele zamrznut konflikt, ne žele status kvo.

"Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umeti da saslušaju sve građane koji žive na KiM, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za ceo region", rekla je Brnabić.

Ocenila je da je poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji bila veoma važna za pozicioniranje Srbije.

"Mislim da je ta poseta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je predsednik Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi", zaključila je Brnabić.

Politika

strana 1 od 136 idi na stranu