Dačićeva čestitka: Mi, srpski socijalisti 21. veka, stojimo postojano

Beograd -- Predsednik SPS Ivica Dačić čestitao Dan partije svim članovima i simpatizerima socijalista, uz poruku da su socijalističke vrednosti u osnovi naše državnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli

Dačić je podsetio da je SPS osnovana pre 29 godina, 17. jula 1990. godine, na temeljima svih preteča socijalističkih i komunističkih ideja.

Naveo je da se ideologija stranke zasniva na borbi za prava radnika, seljaka, omladine, penzionera, za jednakost polova, besplatno školstvo i zdravstvo, dostojanstven život svih građana.

"Mi, srpski socijalisti 21. veka, stojimo postojano, na stazi koju su utabali najbolji ljudi u novijoj istoriji našeg roda. Nadahnuti smo idealima koji spajaju najnaprednije ljude čovečanstva. Niko u Srbiji nema takvo nasledje, niti takve stručne, iskusne, odgovorne, posvećene ljude za svaki zadatak i posao", naveo je Dačić u čestitki.

On je dodao da su socijalističke vrednosti u osnovi naše državnosti, a da su "socijalisti najstariji srpski politički brend".

Dačić je poručio i da "ne postoji politička snaga u srpskom narodu sa dubljim korenima od SPS".

"Uvek smo bili i danas smo baš tamo gde je i trebalo da budemo deleći sudbinu onih zbog kojih i postojimo. Hvala vam što ste svih godina verovali i podržavali nas u teškim i srećnim trenucima. Mi ćemo i dalje nastaviti borbu za jedine prave ideale - za socijalističke vrednosti", zaključio je Dačić.

Politika

strana 1 od 136 idi na stranu