UNS o Šešelju: Neprihvatljive pretnje i vređanje novinarke Danasa

Beograd -- Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje i uvrede koje je Vojislav Šešelj uputio novinarki lista Danas Snežani Čongradin.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Kako se navodi na sajtu UNS-a, to udruženje protestuje zbog pretnji, uvreda i jezika mržnje narodnog poslanika i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koje je na početku današnjeg zasedanja Skupštine uputio novinarki lista Danas Snežani Čongradin i traži da se javno izvini.

Šešelj je govoreći o komentaru Čongradin, u kojem stoji "novinarka sam u državi koja je pre 24 godine počinila genocid", rekao da bi svakog novinara koji ovo napiše poslao na 20 godina robije i uputio joj salvu uvreda, prenosi UNS.

UNS ističe da je ovakvo komentarisanje i vređanje novinara neprihvatljivo posebno u najvišem zakonodavnom telu i smatra da je zaslužilo reagovanje predsedavajućeg parlamentom.

UNS podseća da novinari i narodni poslanici imaju pravo na greške i neslaganja sa tuđim mišljenjem, ali da su pretnje i vređanje nedopustivi.

Istovremeno, redakcija lista Danas je saopštila da je "zgrožena primitivnim napadom" poslanika Vojislava Šešelja na novinarku tog lista Snežanu Čongradin i pozvala nadležne organe da reaguju.

Šešelj je novinarku Čongradin vređao i rekao da bi "takve" poslao na "20 godina robije".

"Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primedbe da u Srbiji nema slobode štampa. A ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina robije pa neka grade od njega mučenika i opozicionog lidera", rekao je Šešelj.

Društvo

strana 1 od 136 idi na stranu