Afera "nestale bebe": Lažni identiteti, "majke" kojih nema i dosijei koji nestaju VIDEO

Srbija će uskoro dobiti DNK bazu podataka roditelja i srodnika, koji sumnjaju da su im deca nestala iz porodilišta.

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

10:55

Afera
Foto: Screenshot/Prva

Roditelji, deca ili srodnici koji osnovano sumnjaju da su bebe nestale na rođenju moći će da daju svoje DNK uzorke.

O tome treba li Srbiji zakon o nestalim bebama koji će omogućiti da slučajevi nestalih beba ne zastare, kao i gde se stalo u rasvetljavanju slučajeva za TV Prva govorio je član republičke komisije za nestale bebe Radiša Pavlović.

Pavlović je, između ostalog, govorio i o slučaju Mlađana Radivojevića iz sela Donji Adrovac, za kog je, kaže, dokazano, da je jedna od nestalih beba čiji su podaci lažirani.

"U procesu usvajanja, gde mu centar za socijalni rad dodeljuje ime. Prvo njegovo ime je Nenad Milojević, onda ide na usvajanje i dobija novi identitet - Mlađan Radivojević. To mu je treći identitet, jer je najpre imao prezime Stojanović", kaže on.

Pavlović navodi da su u centru za socijalni rad ubeđivali Radivojevića da ga je rodila neka učenica, kao i da su prilikom usvajanja napravili lažne papire i kojima se kao majka navodi osoba koja ne postoji.

Iz tog centra je nestalo 29 dosijea o usvajanju.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: