Vučić u oktobru ide na krunisanje japanskog cara

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u oktobru zvaničnoj ceremoniji krunisanja japanskog cara Naruhita.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Vučić je danas primio ambasadora te zemlje Ðunićija Marujamu i tom prilikom rekao da mu je čast da prihvati poziv i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo uspeha, u korist napretka Japana.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će njegova poseta Japanu doprineti da se bilateralni odnosi uspešno razvijaju, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

Vučić je još jednom poželeo japanskom narodu da im Reiva era, koja je počela stupanjem cara Naruhita na carski presto, donese mir, sreću, harmoniju i blagostanje.

On je istakao da je prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Šinzo Abea dala snažan podsticaj za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, ali i uspostavljanja jačih veza u svim drugim oblastima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Vučić i ambasador Marujama su razgovarali o tekućim zajedničkim projektima, izrazivši zadovoljstvo njihovim dobrim napretkom, kao i mogućim budućim projektima.

Ambasador Marujama je preneo da japanske kompanije, koje već posluju u Srbiji, nameravaju da povećaju obim proizvodnje, kao i broj zaposlenih, izrazivši nadu da će njihovo dobro iskustvo i zadovoljstvo uslovima poslovanja doprineti dolasku drugih investitora iz Japana. On je potvrdio da se povećava njihovo interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Politika

strana 1 od 136 idi na stranu