Crveni tepih i za rastanak: Au revoir Makron FOTO

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a do aviona na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsednik Srbije

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

13:07

Crveni tepih i za rastanak: Au revoir Makron FOTO
Tanjug, Predsedništvo Srbije

Rastanak dvojice lidera bio je srdačan, kao što je bio i sam doček visokog gosta iz Pariza.

Vučić je Makrona ispratio uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije.

Tanjug, Predsedništvo Srbije
Činjenica da je predsednik Srbije lično ispratio francuskog kolegu govori o značaju posete i dobrim razgovorima koji su vodjeni u Beograd.

Markon je juče imao zvanične sastanke i druge aktivnosti, kojima je pečat dalo njegovo obraćanje kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj i poruke srpskom narodu da su Francuskoj i dalje "u srcu".
Tanjug, Predsedništvo Srbije
Takođe, dvojica lidera odali su počast i braniocima Beograda i srpskoj heroini iz Blakanskih i Prvog svetskog rata Milunki Savić.

Danas, drugog danas posete Makron je, zajedno sa Vučićem, razgovarao sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) iz celog regiona.

Nakon tog sastanka, za kraj posete, Makron je razgovarao i sa umetnicima i istaknutim javnim licnostima naše zemlje, koji predstavljaju sponu između Srbije i Francuske.
Tanjug, Predsedništvo Srbije
Tokom posete, francuski predsednik je poslao jasne poruke po pitanju Kosova i Metohije, evropskih integracija i saradnje Srbije i Francuske.

Istakao je da će se angažovati da se obnovi dijalog i postigne sveobuhvatni, trajan i kompromisan sporazum, te da će održati specijalni sastanak sa rukovodstvom Beograda, Prištine i kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, s ciljem da se omogući postizanje sporazuma.

Makron je istakao i da EU mora da se reformiše da bi bila spremna da primi Srbiju, da je Srbija velika evropska država i nacija koja ima svoje mesto u Evropi, ali da i sama mora da nastavi reformski put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: