Vučić o svom autorskom tekstu: Pogodio je tačno u centar mete

Beograd -- Vučić ponovio da je autorskim tekstom objavljenim u "Politici" rekao istinu i da reakcije koje su usledile govore da je pogodio "tačno u centar mete".

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Predsedništvo Srbije
Tanjug, Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije danas je naveo da je ponosan na taj tekst, koji je, kaže, u poslednjih 20 godina najčitaniji autorski tekst.

"Drago mi je što je izazvao toliku pažnju, zato što je pokazao da najveći deo ljudi u Srbiji to boli, koliko su se loše osećali zbog toga što su se 30 godina tako odnosili prema njima, a i koliko je pogodilo manjinu koja se sama prepoznala, koju ja nisam obeležio i nisam govorio o njima 'ad hominem'", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon susreta koji je, zajedno sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, imao sa mladima iz regiona.

Na pitanje novinara da li je zabrinut zbog "harange i hajke", predsednik je naveo da nije ni nezadovoljan, ni zabrinut, već, naprovtiv, srećan i zadovoljan.

"To je neka vrsta mog političkog uspeha i to postaje neka vrsta mog političkog nasledja za partiju koju vodim - da to uvek budu stranka naroda. Da nikada ne postanu ono što su postale neke druge stranke", podvukao je on.

Vučić je preneo i da je mladiću sa kojim je danas razgovorao, a koji ga je podsetio na njega kada je imao 26-27 godina, rekao da treba da ima samo više razumevanja za one koji drugačije misle i da će velike stvari napraviti u životu.

"Sasvim sigurno je da i ja grešm, da sam napravio desetine greška, a ne jednu ili pet, ali je vaznzo da ne nipodaštavate druge ljude, da razumete zašto nešto govore. A, ja jedino ne mogu da poštujem one koji preziru svoj narod i imaju samo potrebu da bace kamen na onoga ko već kamen gura", primetio je predsednik Srbije.

On je istakao i da je posao intelektualaca i svih u zemlji da pomognu njen napredak, a ne da u tome odmažu.

Politika

strana 1 od 136 idi na stranu