Jovanović: Nismo ni pomislili da tražimo susret s Makronom, nekultura

Predsednik LDP Čedomir Jovanović, povodom zahteva dela opozicije da se sastanu s Makronom, izjavio da njegova partija nije ni pomislila da tako nešto traži.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.07.2019.

07:42

Jovanović: Nismo ni pomislili da tražimo susret s Makronom, nekultura
Screenshot/O2 TV

Kako je objasnio, prema protokolu susret zakazuje Ambasada zemlje iz koje je gost.

Susret sa francuskom predsednikom Emanuelom Makronom, tokom njegove posete Beogradu, zatražio je jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju, Dragan Đilas.

Makron je, međutim, na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, izjavio da nije pristao da se sastane sa liderima opozicije u Srbiji, jer je pismo sa zahtevom za taj sastanak stiglo kasno.

"Mi nismo ni pomislili da u svojoj zemlji tražimo od našeg gosta predsednika Francuske Emanuela Makrona da nas primi na razgovor. Uobičajeno je da, kada za tim postoji potreba, susret zatraže ambasade zemalja čiji predstavnici dolaze u Srbiju. Žao mi je što se večeras, zbog ovakve nekulture, svi pristojni, dostojanstveni građani Srbije osećaju poniženo", napisao je Jovanović na svom Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: