BiH: Optužnica protiv džihadiste

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv džihadiste Ibre Ćufurovića, koji je u aprilu vraćen u zemlju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2019.

22:24

BiH: Optužnica protiv džihadiste
Ilustracija Deposit photos/Kuzmafoto

Optužnica je, kako je navedeno, podignuta zbog "borbe u redovima Islamske države u Siriji".

Ćufurović (24) je u Siriji bio pod ratnim imenom Abu Kasim al Bosni, a BiH je napustio u aprilu 2014. godine, navelo je tužilaštvo i dodalo da se nekoliko bivših džihadista vratilo u BiH, ali je Ćufurović za sada jedini koji je izručen posle hapšenja u borbenim zonama.

Mediji u BiH preneli su da je on uhapšen u Siriji u septembru 2017. godine i da je prebačen u kamp kurdskih snaga na severu te zemlje.

Medjunarodna kriminalistička policija (Interpol) raspisala je poternice sa 25 državljana BiH koji su se borili na strani Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: