Đilas sam otišao u policiju; PU demantuje navode o istrazi: Upućen je na tužilaštvo

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas samoinicijativno je danas otišao u Upravu gradske policije, u 29. novembra

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.07.2019.

13:13

Đilas sam otišao u policiju; PU demantuje navode o istrazi: Upućen je na tužilaštvo
Screenshot/B92/Arhiva

On je tražio, kako prenosi Tanjug, da da izjavu povodom navoda da se protiv njega vodi istraga za pljačku RTS-a.

Đilas je novinarima rekao da su policajci iz uprave gradske kriminalističke policije bili korektni i da su mu rekli da nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga.

Rekli su mu, kaže, da su danas svi posvećeni poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona i da nema ko da ga sasluša.

"Rekao sam im da sam u Beogradu i da sam im stalno na raspolaganju, ako ima bilo kakve potrebe", rekao je Đilas i ispričao da je razgovarao sa dva pomoćnika načelnika kriminalističke uprave.

Novinarima je pokazao dopis generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u vezi sa izjavom od 18. februara, kojom se Bujošević izjasnio na zahtev Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, gde piše da ne može da se izjasni o navodima po pitanju štete nastale za RTS na osnovu ugovora sa Đilasovom firmom Dajrekt medija u vezi prenosa Lige šampiona i serija "Moj rođak sa sela" i "Nepobedivo srce".

Đilas kaže da je Bujošević u toj izjavi naveo da je od marketinga RTS i od ostalih službi RTS tražio da se izjasne po ovim pitanjima, a da oni smatraju da RTS nije pretrpela štetu ugovorom sa "Dajrekt medijom".

Najavio je da više neće odgovarati na optužbe na svoj račun, za koje tvrdi da su neistinite, niti će više objašnjavati da je 2006, kada je ušao u politiku, pored kuće, stana i 70.000 evra imao i firmu u deset zemalja sa godišnjim obrtom od 60 miliona evra i dobiti od pet miliona evra.

Zahvalio je pripadnicima MUP-a iz Odeljenja za visokotehnološki kriminal, jer su u kratkom roku identifikovali i priveli lice koje je na društvenim mrežama pretilo njemu i njegovoj deci.

PU demantuje Đilasa

Policijska uprava za grad Beograd demantovala je navode predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da su mu policijski službenici danas saopštili da nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, jer, pored ostalog, nemaju ovlašćenje da daju tu vrstu informacija.

Đilas je, kako se navodi saopštenju, došao danas u prostorije PU za grad Beograd rekavši da je iz novina saznao da ga traži policija, te je želeo da se raspita o čemu se radi, s obzirom da uskoro putuje u inostranstvo.

Đilasu je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su iste i za njega kao i za sve druge građane Srbije, naveli su iz Policijske uprave, gde su ga uputili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

"Napominjemo da su policijski službenici odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detaljima iz istraga, niti o toku istih, te shodno tome ovakva obaveštenja nisu ni davali", navodi se u saopštenju PU, koja u saopštenju apeluje "na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode.

Đilas je ranije danas ušao u Upravu policije za grad Beograd gde je zatražio da policija od njega uzme izjavu, jer ga, kako je rekao, najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljacku RTS i tvrde da je pokrenuta i istraga protiv njega.

On je nakon toga izjavio da su ga dva pomoćnika u Upravi kriminalističke policije vrlo korektno primila i rekla mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša, jer su svi angažovani na dočeku francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: