Potvrđeno za TV Prvu: S Makronom stiže "Juronjuz" VIDEO

Savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević, potvrdila za TV Prvu da u Srbiju stiže svetski medij "Juronjuz".

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2019.

09:12

Potvrđeno za TV Prvu: S Makronom stiže
Sean Gallup /Staff/ Getty images

Ona je potvrdila ranija pisanja medija, da će s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji danas stiže u dvodnevnu posetu Beogradu, biti i Majk Piters, izvšni direktor "Juronjuza".

Detalji oko tog sporazuma biće saopšteni sutra, kazala je Suzana Vasiljević za TV Prvu i dodala da će Majk Piters biti član delgacije.

Pored toga, istakla je, biće otvoreno 100 radnih mesta, a radi se i o poboljšanju novinarskih standarda, jer "Juronjuz" otvara svoje regionalno predstavništvo u Beogradu po svim svetskim standardima.

Inače, kako se navodi u saopštenju za medije, pokretanje Juronjuz Srbija, u saradnji sa HD-WIN, predstavlja deo strateške ambicije Juronjuza da se pozicionira kao prva globalno-lokalna medijska kuća u svetu.

Kako je predviđeno ugovorom, HD-WIN – kompanija koja pripada nacionalnom telekomunikacionom operatoru Telekomu Srbija – imaće koristi od prepoznatljivosti i reputacije brenda Juronjuz.

HD-WIN će moći da se osloni na stručnost, iskustvo i multikulturalni i pluralistički pristup Juronjuz prilikom pokretanja ovog novog kanala. Juronjuz će deliti sadržaj sa Juronjuz Srbija koji će se prikazivati zajedno sa originalnim sadržajem srpskog kanala. Juronjuz Srbija će koristiti evropski uređivački sadržaj kompanije Juronjuz. Sa druge strane, Juronjuz će imati koristi od sadržaja koji proizvodi lokalna franšiza u regionu, a koji je od posebnog novinarskog interesa.

Opširnije u VIDEO - prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: