Šef Pentagona najavio razgovor sa turskim kolegom o S-400

Vršilac dužnosti ministra odbrane SAD rekao je da Vašington zna da je Turska počela da prihvata isporuke naprednog ruskog sistema raketne odbrane S-400.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.07.2019.

16:13

Šef Pentagona najavio razgovor sa turskim kolegom o S-400
Ilustracija: Depositphotos/icholakov01

Mark Esper je naglasio i da SAD ostaje pri poziciji da Ankara neće moći da nabavi lovce F-35 sve dok ima ruski program.

On je novinarima u Pentagonu rekao da planira da razgovara sa turskim kolegom kasnije danas i da će nakon toga Pentagon moći više da saopšti o tome, prenosi AP.

Pentagon je za danas najavio obraćanje dva visoka zvaničnika američkog Ministarstva odbrane kao odgovor na tursko prihvatanje isporuke naprednog ruskog sistema raketne odbrane S-400.

Rojters prenosi da će se javnosti obratiti zamenica ministra za nabavke Elen Lord i zamenik pomoćnika ministra zadužen za politička pitanja Dejvid Trahtenberg.

Agencija podseća da je Rusija ranije danas započela isporuku S-400 Turskoj, što je po oceni Rojtersa potez za koji se očekuje da će američke sankcije protiv Ankare koja je NATO saveznik i zabosti nož u srce zapadnog vojnog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: