Turistkinja iz Srbije objasnila kakva je sada situacija na Halkidikiju

Situacija u grčkom letovalištu Nikiti koje je preksinoć zadesilo veliko nevreme sada je normalizovana, kaže Suzana Pantić iz Beograda.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.07.2019.

11:00

Turistkinja iz Srbije objasnila kakva je sada situacija na Halkidikiju
Foto: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Ona je pre sedam dana s porodicom odsela u apartmanskom smeštaju u tom mestu, koje se nalazi 38 km istočno od Nea Mudanie, između letovališta Metamorfozis i Neos Marmaras, koji su takođe bili na udaru nepogoda.

"Struja je došla juče popodne, pre podne nije bilo ni vode, a sada je sve u redu. I more je mirno", priča sagovornica Tanjuga.

Kaže da je letovanje u Nikitiju uplatila preko agencije i da je vodič sve vreme bio uz grupu koja je doputovala u tom teminu.

Priča da je to veče kiša počela da pada dok su bili na šetalištu i da je, dok su večerali, u restoranu iznenada nestalo struje i počela snažna grmljavina, a potom i da duva jak vetar.

"Na putu do smeštaja nas je uhvatio još jači pljusak, a vetar je bukvalno nosio sve pred sobom. Po dolasku u apartman nestalo je struje u celom mestu", opisuje to veče Suzana Pantić.

Turistkinja iz Srbije koja je sa porodicom smešetena u Toroni, na Halkidikiju, za Tanjug kaže da je grad Porto Karas, koji je blizu mesta u kome je ona odsela, praktično potpuno uništen.

"Situacija je bila strašna, uglavnom su ljudi stradali tako što su letele tende, neki par je bio u Bič Baru, kafić se srušio na njih, i tako su nastradali", rekla je sagovornica.

osledice nevremena koje je tokom noći u sredu zadesilo Halkidiki već su sanirane, kažu u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Juta.

Iz Jute u izjavi za B92 savetuju turiste koji su već u Grčkoj da nastave svoje letovanje, a oni koji su se zaputili da ne otkazuju putovanja jer za tim nema potrebe. Direktor Jute Aleksandar Seničić tvrdi da se situacija stišava, a da se plaže posle oluje sređuju.

Kako objašnjava, proglašena je vanredna situacija, a ne vanredno stanje, što je velika razlika. To znači da je njeno trajanje ograničeno i da se dogodilo zbog više sile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: