Dramatična akcija na Pacifiku: Specijalci skaču na narko-podmornicu punu kokaina VIDEO

Američka obalska straža u četvrtak je objavila dramatičan video jednog službenika koji se baca na podmornicu koja prevozi skoro 8.000 kilograma kokaina.

Izvor: B92
Podeli
Deposit photos/madbit
Deposit photos/madbit

Pošiljka poslata podmornicom, piše NBC, vredna je bila 232 miliona dolara.

Stražar Kater Manro vidi se u video-snimku kako viče na neidentifikovani plovni objekat da stane dok se pomera ka ivici presretača u istočnom Pacifiku. Članovi posade zatim skači na vrh skoro cele zaronjene podmornice koja se kreće i otvaraju poklopac.

Osoba unutar podmornice može se videti nakratko kada se otvara poklopac na kraju jednominutnog videa.

Oko 7.711 kilograma kokaina pronađeno je sa pet osumnjuičenih krijumčara, rečeno je iz Obalske straže SAD za NBC. Ulična vrednost droge je 232 miliona dolara.

Potopna plovila sa vlasititim pogonom, poznato kao "narko-podmornica", ponekad koriste karteli i krijumčari za prenos narkotika preko granica.

Operacija koja se dogodila 18. juna jedna je od 14 presečenih plovila na obali sa Meksikom, Centralnom i Južnom Amerikom od strane tri presretača Obalske straže SAD od maja do jula. Ukupno je zaplenjeno 17.700 kilograma kokaina i skoro pola tone marihuane, sa procenjenom vrednošću 569 miliona dolara.

strana 1 od 492 idi na stranu