Prognoza za Grčku: Nema više opasnosti!

Na Halkidikiju je najgore prošlo. Vreme u kritičnim područjima se stabilizovalo još u jutarnjim satima nakon olujne noći, kaže meteorolog Đorđe Đurić za B92.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

00:05

Prognoza za Grčku: Nema više opasnosti!
Foto: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Đurić objašnjava za B92 da je snažan ciklon, koji je bio odgovoran za oluju, grmljavinu, lokalni grad i ogromne pljuskove na severu Grčke, najpre, "protutnjao" Italijom, crnogorskom i albanskom obalom i Dalmacijom i da je svoj put nastavio dalje ka Turskoj.

To, kako ističe, ne znači da turisti koji svoje letovanje planiraju na turskim plažama treba da budu zabrinuti. Sistem koji uslovljava ovakve vremenske nepogode već je oslabio.

"Obično se za ovaj deo godine vezuju suva i topla leta umesto nepogoda izuzetno jakog intenziteta. Zaboravljamo da je prošlog juna, pod uticajem snažnih ciklona, južni deo Grčke bio pogođen pljuskovima i poplavama i da se takve stvari dešavaju. Međutim, najgore je prošlo i to je sada najvažnije. I ako bude bilo kiše u narednim danima, neće padati sve vreme. Oluje su oslabile, ciklon se premestio iznad Turske, više nema opasnosti", tvrdi on.

Prema najavama, sutra je u ovom području moguća ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, a uskoro se očekuje i potpuna stabilizacija vremena.

"Početkom sledeće sedmice može doći do obilnijih padavina, ali nakon utorka, turiste i meštane na severu Grčke očekuje pravi povratak leta", zaključuje Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: