Tužilaštvo formiralo predmet na osnovu snimka Đukanovićevog savetnika

Crnogorsko tužilaštvo formiralo je predmet na osnovu objavljenog telefonskog razgovora savetnika predsednika CG Milana Roćena u kojem je vređa i psuje novinare.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.07.2019.

12:49

Tužilaštvo formiralo predmet na osnovu snimka Đukanovićevog savetnika
Foto: EPA/ANDREJS STROKINS

U razgovoru s lokalnim biznismenom iz 2006. godine, koji su objavile Vijesti, savetnik crnogorskog predsednika Mila đukanovića kazao je da su novinari i urednici Radio televizije Crne Gore "gluplji od goveda" i "bolesna bagra", a da je ta televizija "najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore".

"To je bolesna bagra sakupljena na jednom mestu. Aaa, kako ću da im je... majku i da ih rasturim pa neka se nose u 16 pi... materina", rekao je Roćen, između ostalog.

On je i o novinarima drugih medija govorio s omalovažavanjem i psujući, posebno o novinarima agencije Mina. Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koje je formiralo predmet, nisu želeli da daju više podataka Vijestima.

Roćen, bivši ambasador u Moskvi, rekao je povodom objavljivanja audio-snimka da žali zbog izgovorenih reči u, kako je naveo, privatnom razgovoru s bliskim prijateljem, ali je i ocenio da je cilj obaveštajne kampanje koja se danima protiv njega vodi "neko drugi i nešto drugo".

Objavljeni snimak samo je jedan u nizu Roćenovih razgovora koje objavljuju podgorički portali. Portal "In4S" objavio je nekoliko snimaka, koji se odnose na period kada je Roćen bio ambasador u Moskvi, pre nego što je Crna Gora postala nezavisna država

Objavljeni su i Roćenovi razgovori s Đukanovićem - o tajnom sastanku s ruskim tajkunom Olegom Deripaskom u kojem se "sprdaju s porodicom Karić", s Đukanovićevom ženom Lidijom koja navodi kako joj Milo kad nije u zemlji "ostavlja da čuva Crnu Goru", sa Deripaskom - oko privatizacije Kombinata aluminijuma Podgorica, u kojem se pominje tri miliona evra koje treba nekome dati.

U javnost je dospeo i razgovor Roćena s jednim od lidera opozicije u Srbiji Vukom Jeremićem, o smeštaju grupe od 30 ljudi u hotelu na Svetom Stefanu, u čijem jednom delu kroz smeh kažu kako imaju svoj savetnički lobi i kako Roćen psuje majku Srbiji, a Jeremić Crnoj Gori, kao i razgovor s odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem koji od Roćena traži da mu "pogura" ugovor od 170 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: