Zakazan datum Zoranu Marjanoviću na sudu

Beograd -- Viši sud u Beogradu zakazao je pripremno ročište pred suđenje Zoranu Marjanoviću povodom optužbi za svirepo ubistvo supruge Jelene za 11. septembar.

Izvor: Tanjug
Podeli
Deposit photos/belchonock
Deposit photos/belchonock

Pročitajte još:

Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića Nova optužnica protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene

Na pripremnom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, utvrđivaće se koji će dolazi biti izvođeni tokom suđenja, a Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.

Nakon toga sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno i na kojem će Marjanović moći detaljno da izmese svoju odbranu.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge, folk pevačice. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva. On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već duže od tri godine.

strana 1 od 100 idi na stranu