Vasiljević o predstojećoj poseti Makrona: Srbija je jedina zemlja u regionu u koju dolazi

Odluka da se Emanuel Makron obrati građanima na Kalemegdanu govori dovoljno o bliskosti dva naroda i značaju koji on pridaje poseti Beogradu.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.07.2019.

21:00

Vasiljević o predstojećoj poseti Makrona: Srbija je jedina zemlja u regionu u koju dolazi
Foto: Screenshot/Prva

Ovo je rekla savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

"Srbija je jedina zemlja u regionu u koju Makron dolazi", rekla je Vasiljević za TV Prva.

Kako je navela, planirano je da Makron sleti na aerodrom Nikola Tesla u ponedeljak oko 15 časova nakon čega je predviđeno da zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem otkrije tablu kojom će obeležiti početak procesa modernizacije aerodroma kojim već rukovodi francuska kompanija Vansi.

Kako je predviđeno, svečani doček biće ispred Palate Srbije. Dva predsednika razgovaraće najpre u četiri oka a zatim sledi sastanak delegacija.

Prvog dana posete Vučić i Makron položiće vence na Spomen-kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, i obići spomenik Milunki Savić, najodlikovanije žene Prvog svetskog rata koja je ponela i francuski Orden Legije časti.

"Nakon toga idemo na Kalemegdan gde će biti položeni venci na spomenik zahvalnosti Francuske i tu će se dvojica predsednika obratiti okupljenim građanima, očekuje se da će biti više hiljada građana", rekla je Vasiljević.

Makron će, kako je dodala, prespavati u Beogradu i biće gost na privatnoj večeri koju predsednik Vučić organizuje u jednom od državnih objekata.

Makronovu posetu Beogradu pratiće veliki broj domaćih, regionalnih i francuskih medija a obraćanje dva predsednika prenosiće i francuska i srpska nacionalna televizija.

Areditovano je 700 medija, a Vasiljević kaže da neće biti moguće šetati se sa lokacije na lokaciju zbog velikog broja ljudi i velikih mera bezbednosti te da će samo odredjeni broj novinara moći da prati svo vreme posetu.

Drugog dana posete planirano je nekoliko događaja posredstvom ambasade Francuske a predviđeno je da dvojica predsednika razgovaraju i sa mladima regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: